26 octombrie 2009

Cand esti bun,esti luat de prost

Astazi va voi vorbi despre ceea ce se numeste prietenie raportata bineinteles la titlu:cand esti bun,esti luat de prost...Pai unul poate sa ma intrebe:pai cum asa?Pai uite ca asta este crudul adevar.Cu totii suntem oameni,cu totii respectam anumiti colegi,vecini,parintii,etc dar cand vine vorba sa-ti respecti prietenul,te mai gandesti...mai ales atunci cand e atat de bun si iti ofera prietenia lui in mod neconditionat.
Multa lume in ziua de azi este alaturi de tine… dar nu neaparat atunci cand ai nevoie… nu atunci cand tu simti ca ai nevoie de un ajutor sincer… Putini sunt cei care te ajuta neconditionat si din suflet.
In ziua de azi fiecare trage pentru el/ea. Nu “tot ce zboara se mananca” (desi e atat de frumos sa crezi asta). Pana nu demult si eu traiam cu acest dicton in mine… insa cu ajutorul prietenilor am reusit sa descopar ca nu e tocmai asa. In multele discutii si certuri, una se spunea si cu totul alta se facea. Multi chiar spun anumite lucruri doar asa ca sa inchege o discutie, cearta, polemica. Insa am ajuns la concluzia ca s-au spus multe minciuni. Iar la faza asta nimeni nu ma poate contrazice.
Dar de acum incolo, m-am hotarat eu, asa, frumos, sa mai cred putin din ceea ce aud si din ceea ce se spune ca se va face. Pentru ca majoritatea celor din jur urmaresc sa isi vada propriile interese.
Atunci cand iti oferi prietenia unor oameni pe care nu ii cunosti atat de bine,ajungi la concluzia ca totusi degeaba te-ai straduit sa fie bine,pt ca nu este si nu are cum.De aceea,inainte sa te faci prieten cu cineva,este indicat dupa parerea mea,ca mai intai sa-l cunosti,sa-l pui la diferite incercari(desi nu este frumos)inainte sa-ti oferi neconditionat prietenia.Faza cu pusul la incercari nu e tocmai"ortodoxa"ca sa spun asa,dar avand in vedere cata perversitate este in ziua de azi,subliniez fapul ca este cea mai buna metoda de a-ti alege prietenii,pentru ca in fond ce se intampla.Iti oferi prietenia si sprijinul unora pe care de exemple l-ai cunoscut ca boboc in liceu,iar mai apoi aflii cu stupoare ca el e cel care te sapa pe la spate.El este cel care te ia de fapt de prost,nu iubita.Ea doar profita.In schimb pritenul pervers,iti ia tot.respect,bani,femeia,tot.
E foarte bine sa ai prieteni pe care te poti baza,insa putin sunt acestia.Putini isi ofera prietenia neconditionat.Putini ii pot numi prieteni.Notiunea de prietenie este foarte complexa si nu are rost sa facem teorie acum,insa spun la modul cel mai serios:Muie prietenilor care ma vorbesc,care ma musca de cur,care ma sfideaza.Muie pentru ei!Este un sentiment foarte neplacut sa fii luat de prost!in orice situatie,de oricine.Cand esti luat de prost?sau sa pun o intrebare mai dificila:Cand esti mai mult luat de prost?Cand chiar esti sau atunci cand esti bun?RAspunsul este aparent simplu,insa multi nu-l stiu:atunci cand esti bun,pt ca lumea isi creeaza o impresie proasta despre tine.Dar hai sa nu vorbesc de lume,ci de prieteni.Atunci cand esti bun,ei isi creeaza o impresie inegala cu ceea ce esti tu.Daca esti prea bun,imediat isi spun:"Lasa-l dreacu pe asta ca nu zice nimic,nu se supara",sau "Lasa ma,ca daca m-a iertat odata,o sa ma mai ierte si daca nu vrea sa ma ierte,oricum ma doare in cur"Ei bine aflati ca si pe mine ma doare in cur de voi.Aflati ca nu o sa mai fie ca inainte.Mai intrati si voi in postura de baieti buni,sa vedeti cat de "jenant"e,sa vedeti cum e sa ramaneti singuri cand cineva va tradeaza.IN ziua de azi prietenii nu merita respect in adevaratul sens al cuvantului....Pt ca cei mai multi dintre ei,adora sa-si bata joc de ceea ce esti,ce faci,ce simti.Atentie insa,roata se schimba!Din baiatul bun,prietenul de nadejde,poti deveni si putin mai rece,mai nesimtit pentru ca asta e legea din jungla noastra:Infige-i cutitu-n spate!Asta e morala.Suntem doar niste animale care nu stim sa avem niste standarde,principii sau sa ne respectam aproapele,sa-l iubim,sa-l apreciem,sa-l incurajam sau sa-l sprijinim.E de neinteles specia asta a omului si atat de complexa,incat acest mare"cacat",prietenia,devine ceva mult prea rar.Si asta se vede.In mine,in tine,in fractu,in tactu.NU stim sa apreciem ceea ce merita cu adevarat!
ROMANIA, TREZESTE-TE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu